02127290501
DOKTORA DANIŞ
05055455427

Zirkonyum

Zirkonyum Nedir?
Zirkonyum ilk olarak 1789 yılında Martin Heinrich Klaproth tarafından keşfedilmiştir. 1824 yılında ise Jons Jakob Berzelius tarafından izole edilmişti. Sıcaklığa ve korozyona karşı çok dirençli bir materyaldir.

Zirkonyumun Kullanım Alanları Nelerdir?
Zirkonya, yüksek gerilme direncine sahip olması, doku dostu olması, gren çapının düşük olması sayesinde dişhekimliğinde seramik formunda implant ve abutment materyali, sabit restorasyonlarda (kuron-köprü, laminate, inlay-onlay) core materyali, post-core materyali ve ortodontik braket olarak kullanılmaya başlanmıştır. Zirkonyum seramiklerinin kullanıma girmesi, bilgisayar-destekli dizayn (Computer-aided design; CAD) ve bilgisayar-destekli üretim (computer-aided manufacturing; CAM) teknolojisinin gelişmesi ile paralellik göstermiştir.

Zirkonyum Diş nerelerde kullanılır?

Zirkonyum dişlerin yapım aşaması ne kadar sürer?

  1.  Aşamada dişler kuron restorasyonu için uygun kesimle hazırlanır,ölçü alınır.
  2. Aşama Labaratuarda hazırlanan altyapı provayla diş eti uyumu kontrol edilir.
  3. son aşamada estetik prova yapılır. Yapıştırma işlemi öncesinde bir ya da iki seans en başta karar verilen olması istenilen diş rengi ve şeklindeki hazırlanmış maketlerinizin dişlerinizin üzerindeki ve yüzünüze uyumu kontrol edilerek bitim aşamasına geçilir. Ortalama tüm bu işlemler 7-10 gün içerisinde tamamlanır.

Zirkonyum Kuronların Avantajları

Özel simanlarla yapıştırıldıkları için, üzerlerine geçirildikleri dişe daha iyi tutunurlar ve simanların özelliğinden dolayı renkleri daha doğal gözükür.



Site içeriğinde bulunan bilgiler bilgilendirmek içindir, bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez